Zei er iemand Very Cherry chocolade cake?

Zei er iemand Very Cherry chocolade cake?

Very Cherry is eindelijk terug op voorraad voor de allerlaatste keer! Je kunt op vele manieren genieten van deze heerlijke kersenlikeur, zo ook in cake. Om de relaunch te vieren, hebben wij onze eigen Very Cherry chocolade cake uitgeprobeerd en het resultaat is om te smullen!

Wil jij deze cake ook graag uitproberen? Lees dan gauw verder voor het volledige recept...

Benodigdheden:

175 g pure chocolade 

80 ml Very Cherry 

100 ml espresso 

75 g kristalsuiker 

3 eieren, gesplitst 

100 g gesmolten ongezouten boter

50 g amandelmeel 

50 g zelfrijzend meel 

kersen in pot, uitgelekt (hoeveelheid naar eigen wens)

Chocolade-cherry icing en siroop

100 g pure chocolade 

60 ml kersensap (uit de pot van de kersen)

80 ml Very Cherry 

100 g ongezouten boter, in blokjes 

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm (20 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Doe de chocolade, Very Cherry en espresso in een kom en smelt au bain marie. Zet opzij om af te koelen. 
  3. Bewaar 15 g van de kristalsuiker. Doe de rest van het suiker en de eidooiers in een kom en klop met een elektrische mixer tot de mix er licht en luchtig uitziet. Voeg de afgekoelde gesmolten boter en het amandelmeel toe en klop tot het goed gemengd is. Voeg hierna het chocolademengsel toe. 
  4. Klop de eiwitten stijf. Voeg het overgebleven suiker toe en blijf kloppen tot het stevig en glanzend is. Spatel de eiwitten geleidelijk, afgewisseld met het zelfrijzend meel, door het cakemengsel. 
  5. Schep wat kersen door het cakemengsel. Bak de cake 30 minuten in de oven of tot een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake goed afkoelen!
  6. Voor de chocolade-cherry icing en siroop: doe de chocolade, 30 ml kersensap en 30 ml Very Cherry in een kom, laat au bain marie smelten. Voeg zodra de chocolade gesmolten is geleidelijk de boter toe en klop tot het geheel gecombineerd is. Haal de pan van het vuur en klop verder tot een glad mengsel. Zet de icing op kamertemperatuur. 
  7. Meng voor de siroop het resterende kersensap en Very Cherry likeur in een steelpan op laag vuur en roer ongeveer 1 -2 minuten tot dit stroperig is. Zet opzij om af te koelen. 
  8. Wees creatief met het serveren! Gebruik de icing en de kersensiroop om jouw Very Cherry cake te versieren en smullen maar!

 

 

Maak jij deze heerlijke cake na? Tag ons op Instagram! Wij zijn benieuwd naar jouw creaties. 

Terug naar blog