History

De oorsprong van onze Moonshine ligt in het eerste deel van de 20e eeuw in de Verenigde Staten - de tijd van de drooglegging. In 1919 werd zowel de productie als de verkoop van alcohol verboden, wat desastreuze gevolgen had. De werkloosheid werd gevolgd door criminaliteit en corruptie. De burgers vochten tegen de wet en kwamen in opstand door het illegaal stoken van de drank op boerderijen. Ze verkochten deze drank aan smokkelaars die "bootleggers" werden genoemd en het te serveren in "speakeasy" cafés. Het consumeren van alcohol hield stand en de smokkelaars of gangs, hadden de controle over de handel. Het gevolg voor de staat was een aanzienlijk verlies aan belastinginkomsten en dus werd de wet uiteindelijk gekanteld door de toenmalige president Roosevelt.

Spike O'Donnell

De leider van een van de bendes was Edward "Spike" O'Donnell (1890-1962) - onze naamgenoot. Hij was de leider van de South Side Gang in Chicago en tijdens de Chicago Beer Wars vocht hij bloedige gevechten met zijn tegenstanders. Hoewel Spike een meedogenloze gangster was, was kwaliteit altijd belangrijk voor hem en daarom hield hij vast aan producenten van Duitse afkomst. O'Donnell had geen geweten als het ging om de strijd tegen andere gangsters voor de overmacht op de zwarte alcoholmarkt en bleef een bepalend karakter voor de Roaring Twenties. In 1925 trok hij zich terug uit de handel na een ernstig ongeval. Daarna heeft de beruchte Al Capone de macht overgenomen. Maar in onze Moonshine geschiedenis leven Spike en de tijd van de drooglegging voort.
 • O'Donnell-variëteiten

  Ontdek onze verschillende variëteiten. Van zoet tot zuur tot bitter. Hier vindt u zeker uw nieuwe favoriete soort.

  Moonshine 
 • Cocktails

  Je kunt onze maneschijn natuurlijk niet zomaar puur drinken. Of het nu een longdrink of een cocktail is: Moonshine past bij elk drankje!

  naar de recepten 
 • Ga het gangpad in

  Ontvang geweldige beloningen en exclusieve toegang tot nieuwe variëteiten en producten. Waar wacht je op?

  Naar de Gang