Ingrediënten voor 12 cupcakes (of 6 grotere)
Cupcakes:
1 groene appel geschild en geraspt
20 ml Roasted Apple Moonshine
170 gr. bloem
140 gr. suiker
1 tl baking soda
1/2 tl zout
1,5 tl kaneelpoeder
mespuntje nootmuskaat
2 eieren
100 ml zonnebloemolie
1tl vanille-extract
Topping:
50 gr. roomboter op kamertemperatuur
40 gr. roomkaas
40 gr. poedersuiker
1/2 tl vanille-extract
Verwarm de oven voor op 170 graden C. Leg een cupcake/muffin-bakblik klaar met de vormpjes erin. Zeef de bloem in een grote kom en mix alle droge ingrediënten erbij: Suiker, zout, kaneel, nootmuskaat en baking soda. in een apart schaaltje meng de moonshine en vanille met de geraspte appel. Mix de eieren en olie langzaam bij de droge ingrediënten en roer goed door. Spatel op het laatst de appel erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ongeveer 25 min. in de oven. Prik er even in met een sateprikkertje als ie er droog uitkomt zijn ze goed. Zo niet bak nog een paar minuten langer. Laat ze 5 min. afkoelen in het bakblik haal ze er daarna uit en zet ze op een koel-rek. Intussen kan je beginnen met de topping: Roer de boter goed los en mix daarna de roomkaas, poedersuiker, moonshine en vanille erdoor. Even goed mixen en dan over de afgekoelde cupcakes verdelen.
Geniet ervan!