• GRATIS VERZENDING IN NEDERLAND VANAF €70
Uw winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg.

De winnares van Heel Holland Bakt: Eat Me Up Very Cherry cocktail

De winnares van Heel Holland Bakt: Eat Me Up Very Cherry cocktail De winnares van Heel Holland Bakt: Eat Me Up Very Cherry cocktail

Maak kennis met Elizabeth Lopez, oftewel de winnares van Heel Holland Bakt 2020-2021 en eigenaresse van Mi Dushi cakes! De getalenteerde taartenbakster maakt de lekkerste creaties en heeft een heerlijk toetje gecreëerd met onze Very Cherry Moonshine! 

Wil jij Elizabeth's Very Cherry toetje ook graag uitproberen? Lees dan gauw verder voor het volledige recept...

Benodigdheden: 

225 g zelfrijzend bakmeel

220 g kristalsuiker

40 g cacaopoeder

1/2 tl zout

1 el bakpoeder 

6 el zonnebloemolie 

1 el appel azijn

1 tl vanille extract

225 ml water 

30 ml Very Cherry   

Chocolade ganache

150 g pure chocolade

50 g verse slagroom (35% vet)

Slagroom 

250 ml slagroom (koud)

50 g poedersuiker

30 g kersenjam 

Recept:

  1. Voor de chocolade ganache: Doe de slagroom in een pan en breng deze aan de kook. Giet de kokende slagroom over de chocolade, dek af en laat dit 10 minuten staan. Meng hierna de chocolade en slagroom met een spatel en bewaar voor later. 
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek de bakplaat met bakpapier.  
  3. Voor het cakebeslag: Zeef in een grote kom alle droge ingrediënten en meng alles met een garde. Voeg hierna alle natte ingrediënten toe en mix tot een glad geheel. Giet dit uit over de bakplaat en bak de cake 15 à 20 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen!
  4. Voor de slagroom: Klop de slagroom 80% stijf, spatel hierna de jam erdoorheen en zet deze in de koelkast. 
  5. Klop de chocolade ganache ongeveer 5 minuten tot deze licht van kleur wordt. Zet in een spuitzak en leg het opzij. 
  6. Snijd met behulp van een drinkglas ronde plakjes uit de cake. Nu kan de opbouw van jouw Eat Me Up Very Cherry cocktail beginnen!
  7. Doe eerst een plakje cake in het glas. Giet hier 15 ml Very Cherry likeur overheen en spuit de slagroom erbovenop. Dek dit weer af met een plakje cake en giet er de resterende 15 ml Very Cherry likeur overheen. Spuit de chocolade ganache erbovenop en zet het toetje minstens 30 minuten in de koelkast. 
  8. Serveer de Eat Me Up Very Cherry cocktail koud met een kers op siroop!

Wil jij dit toetje ook graag namaken? Tag ons en Elizabeth in jouw Very Cherry creatie! 

Instagram: odonnellmoonshine_nl & midushicakes