Repeal Day: Wat betekent deze dag?

Repeal Day: Wat betekent deze dag?

Als je van een drankje houdt, dan staat Repeal Day helemaal in het teken van jou. Op 5 december proosten wij op alles wat met alcohol te maken heeft! Vier National Repeal Day met ons met een glaasje Moonshine, of je dit nu puur of in een lekkere Moonshine cocktail wilt drinken is helemaal aan jou. 

Wat is Repeal Day precies?
Van 5 januari 1919 tot 5 december 1933 was in Amerika de consumptie van alcohol verboden. De drooglegging was vastgesteld om een einde te maken aan criminaliteit en alcoholisme - maar het maakte de problemen met wetsovertredingen alleen maar erger. 

Er was simpelweg nog steeds vraag naar alcohol waardoor een aantal figuren hier winst in zagen en er een zaak van maakten om Amerika aan drank te helpen. Al snel werd dit een belangrijke motor van de drankhandel. 

Bootlegging, of rum-running zoals het ook wel wordt genoemd, werd snel groot bij de meest beruchte gangsters. Het smokkelen van drank door het land werd een grote zaak in de VS in de jaren 1920, en ondanks de beste pogingen van de autoriteiten, genoten de gangsters al van het geld wat deze zaken hun opleverde.

In het besef dat het weghouden van alcohol bij het volk misschien meer problemen veroorzaakte dan het waard was, ontstonden er een aantal organisaties die het amendement introkken en uiteindelijk, na veel wikken en wegen, werd het 18e Amendement opgeheven. En dus vieren we na dit alles Repeal Day.

Hoe vier je Repeal Day?
Deze dag is gemakkelijk te vieren, je hoeft geen speciaal kostuum aan of versieringen te kopen. Vier Repeal Day door een glaasje van jouw favoriete Moonshine smaak te drinken! Of neem een kijkje op onze cocktail pagina en vier het met wat vrienden!

Proost!

 

Terug naar blog